Väsenologi. [Elektronisk resurs] : en lättbegriplig vetenskapligt grundad faktabok om väsen i nordisk folktro / Ingela Korsell, Reine Rosenberg.

221733
E-bok:Väsenologi. [Elektronisk resurs] : en lättbegriplig vetenskapligt grundad faktabok om väsen i nordisk folktro / Ingela Korsell, Reine Rosenberg.:nnnn E-bok Väsenologi. [Elektronisk resurs] : en lättbegriplig vetenskapligt grundad faktabok om väsen i nordisk folktro / Ingela Korsell, Reine Rosenberg.
Väsenologi. [Elektronisk resurs] : en lättbegriplig vetenskapligt grundad faktabok om väsen i nordisk folktro / Ingela Korsell, Reine Rosenberg.
Av: Korsell, Ingela (Författare/medförfattare)
Utgivningsår: nnnn
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Förlag: Natur & Kultur
Anmärkning:
E-bok
Online pdf med Adobe-kryptering (79.48 MB)
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Innehållsbeskrivning
I alla tider har människor försökt förklara det de inte förstått. I gammal folktro kunde saker som naturfenomen och olyckor förklaras med väsen. Folktron hjälpte människor att förstå och hantera det skrämmande och okontrollerbara i livet. Så uppstod berättelser om väsen som troll, mylingar och maror. Här presenteras tolv väsen ur den nordiska folktron, med fakta, förklaringar om vad de kan ha betytt för människor som levde förr och med varsin sägen som har berättats om dem. Det är läskigt, sorgligt, roligt och lite snuskigt! Här finns också fakta om magiska växter och magiska föremål som sägs ha kunnat hjälpa mot faror och sjukdomar. Spännande och faktaspäckat för mellanstadiebarn! Texten är skriven av Ingela Korsell och faktagranskad av etnologiprofessor Ulf Palmenfelt och har maffiga färgillustrationer av Reine Rosenberg.  [Elib]

Andra titlar av samma författare

231379
Av: Korsell, Ingela
238034
Av: Korsell, Ingela
244655
Av: Korsell, Ingela

Liknande titlar

225095
Av: Korsell, Ingela
225257
Av: Andersson Johansson, Frida
205532
Av: St. James, Simone
211522
Av: Widmark, Martin
208810
Av: Fröberg Idling, Peter
184561
Av: Klintberg, Bengt af
195735
Av: Lundberg Hahn, Kerstin
197783
Av: Jönsson, Camilla
170823
Av: Larsson, Åsa
175764
Av: Larsson, Åsa

Om författaren

Loading...

Språk

Taggar