Så roligt ska vi inte ha det [Elektronisk resurs] : en historia om svensk alkoholpolitik / Mattias Svensson ; med förord av Edward Blom.

217432
E-ljudbok:Så roligt ska vi inte ha det [Elektronisk resurs] : en historia om svensk alkoholpolitik / Mattias Svensson ; med förord av Edward Blom.:2021. E-ljudbok Så roligt ska vi inte ha det [Elektronisk resurs] : en historia om svensk alkoholpolitik / Mattias Svensson ; med förord av Edward Blom.
Så roligt ska vi inte ha det [Elektronisk resurs] : en historia om svensk alkoholpolitik / Mattias Svensson ; med förord av Edward Blom.
Av: Svensson, Mattias, 1972-
Utgivningsår: 2021.
Språk: Svenska
Medietyp: E-ljudbok
Förlag: Timbro förlag
Anmärkning:
E-ljudbok (strömmande)
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Innehållsbeskrivning
Varför greps en fyllerist i Göteborg med tio kokta ägg i kavajen? Varför letade Sällskapsresans Robban och Berra efter en butik som hällde rom på vinflaskor? Och varför blev den holländske kommissionären Frans Andriessen chockad när han skulle koppla av på sitt hotellrum under förhandlingarna om svenskt EU-medlemskap?Allt har att göra med säregna svenska alkoholrestriktioner. Mer än vi anar har de format vårt land och blivit en gemensam referens för generationer. Inte sällan i form av tristess - av köer, tullkontroller och blandningar som druckits mer för effekten än för smaken. Så roligt ska vi inte ha det är en bok om Sveriges alkoholpolitiska historia. En bok om monopol, motböcker, skatter och förordningar och hur de (inte) fungerat. Om varför mycket blivit bättre i takt med att politiken avskaffats och folk fått bestämma mer själva, och om hur olydiga svenskar roat sig under tiden. För svenskar som velat dricka har det inte alltid varit så kul, men historien om alla våra restriktioner är oavbrutet underhållande. [Elib].

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

220022
Av: Sundström, Jacqueline
220008
Av: Höglander, Maria
185911
Av: Wainwright, Tom
212548
Av: Wilson, Stephan
188447
Av: Ahlsén, Mats
180822
Av: Ardenfors, Thomas
211608
Av: Friman, Jenny
156033
Av: Slonawski, Agneta
213938
Av: Ståhl, Claes-Mikael
194552
Av: Gustavsson, Andreas
212706
Av: DiAngelo, Robin
173384
Av: Fors, Soheila

Om författaren

Loading...

Språk

Taggar