Den gröna vändningen: En ny kunskapshistoria om miljöfrågornas genombrott under efterkrigstiden [Elektronisk resurs].

214226
E-bok:Den gröna vändningen: En ny kunskapshistoria om miljöfrågornas genombrott under efterkrigstiden [Elektronisk resurs].:2021. E-bok Den gröna vändningen: En ny kunskapshistoria om miljöfrågornas genombrott under efterkrigstiden [Elektronisk resurs].
Den gröna vändningen: En ny kunskapshistoria om miljöfrågornas genombrott under efterkrigstiden [Elektronisk resurs].
Av: Larsson Heidenblad, David
Utgivningsår: 2021.
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Förlag: Nordic Academic PressElib [distributör]
Anmärkning:
E-bok.
Titel från e-bok.
Text
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Innehållsbeskrivning
Det var med Stockholmskonferensen 1972 som världens uppmärksamhet för första gången på allvar riktades mot vår hotade livsmiljö. För den svenska allmänheten var problematiken dock ganska välkänd. I press och etermedier var miljöfrågorna ständigt närvarande. Men bara fem år tidigare, 1967, hade läget varit annorlunda. Då betraktades det inte alls som en självklarhet att människan var i färd med att förstöra sin egen planet. Men vem eller vilka var det som satte bollen i rullning, började ställa frågor och förflytta perspektiven? Historikern David Larsson Heidenblad belyser händelserna som på kort tid orsakade ett radikalt skifte. Den gröna vändningen åren kring 1970 har fått stora efterverkningar inom en mängd områden. Men hur gick det egentligen till? Vad var det som gjorde att människor fick upp ögonen för miljökrisen, och vilken betydelse har denna historia för oss i dag? Läsaren får nya och viktiga svar på frågor som angår oss alla./Innehållsbeskrivning från Elib.

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

Om författaren

Loading...

Språk

Sök vidare

Taggar