Stopp! Min kropp! [Elektronisk resurs] / Henrik Backberg, Maria Borgelöv, Hanna Thermaenius.

211673
E-bok:Stopp! Min kropp! [Elektronisk resurs] / Henrik Backberg, Maria Borgelöv, Hanna Thermaenius.:[2020]. E-bok Stopp! Min kropp! [Elektronisk resurs] / Henrik Backberg, Maria Borgelöv, Hanna Thermaenius.
Stopp! Min kropp! [Elektronisk resurs] / Henrik Backberg, Maria Borgelöv, Hanna Thermaenius.
Av: Backberg, Henrik
Utgivningsår: [2020].
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Förlag: Bonnier Carlsen :Rädda Barnen
Anmärkning:
E-bok.
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Innehållsbeskrivning
En angelägen, lättläst och inspirerande bok om integritet och samtycke för barn. Hanna Thermaenius, barnpsykolog på Rädda Barnen, vet hur man pratar om svåra saker med barn och hur viktigt det är att inte väja för deras frågor och funderingar.Boken riktar sig till barn i lågstadieåldern och består av fem teman. Varje tema är fristående och består av en lättläst berättelse och kluriga fakta- och frågeuppslag där barn och vuxna kan interagera med bokens budskap. De fem teman som ingår är Jobbiga och lätta känslor, Min alldeles egna kropp, Stopp! Min kropp!, Det här är förbjudet, samt Bra och dåliga hemligheter. Boken kan läsas från pärm till pärm eller som en uppslagsbok att återkomma till.Stopp! Min kropp! är väletablerat begrepp som togs fram av Rädda Barnen 2013, med syftet att stärka barns kroppsliga integritet. Ju tidigare barn blir medvetna om kroppens värde desto lättare blir det för dem att säga eller visa ja och nej. När vuxna vågar prata med barn om dessa frågor rustar vi barnen med styrkan att berätta om någon gör något som de inte gillar. Det lär barnen också att förstå och respektera någon annans Nej.Boken är skriven i samarbete med Henrik Backberg och Rädda Barnen, som i sin tur arbetat nära barn i framtagandet. Maria Bogelöv står bakom de färgglada och uttrycksfulla illustrationerna.För den som vill veta mer om begreppet Stopp! Min kropp! eller prata vidare med barnen så finns diskussionsfrågor och mer information i boken. Där finns också länkar till ett gediget lågstadiematerial som är användbart för skolans arbete.

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

209754
160140
Av: Eksvärd, Elaine
137122
Av: Holmström, Pirjo
198591
Av: Adolfsson, Taina
200187
Av: Larsson, Camilla
214481
Av: Spencer, Caitlin
151759
Av: Engvall, Caroline
162243
Av: Lytsy, Anna
199516
Av: Walker, Caryn
133117
Av: Wagner, Katia
192418
Av: Harsem, Anne-Britt
213718
Av: Gerami, Natalie
132512
Av: Ekman, Kajsa Ekis

Om författaren

Loading...

Språk

Taggar