Frivillig i Auschwitz / Jack Fairweather ; översättning: Örjan Sjögren.

210692
Bok:Frivillig i Auschwitz / Jack Fairweather ; översättning: Örjan Sjögren.:[2020]. Bok Frivillig i Auschwitz / Jack Fairweather ; översättning: Örjan Sjögren.
Frivillig i Auschwitz / Jack Fairweather ; översättning: Örjan Sjögren.
Av: Fairweather, Jack
Utgivningsår: [2020].
Språk: Svenska
Medietyp: Bok
Förlag: Norstedts
Anmärkning:
Skyddsomslag:Frivillig i Auschwitz :en sann historia.
Originaltitel: The volunteer
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Innehållsbeskrivning
Den polske motståndsmannen Witold Pilecki infiltrerade Auschwitz för att berätta för världen om vad som skedde innanför lägrets murar. Men han kunde inte ana de fasor som mötte honom. Vad får en man att frivilligt låta sig deporteras till nazisternas mest ökända förintelseläger? Frivillig i Auschwitz är den osannolika berättelsen om en av andra världskrigets okända hjältar. En man som mot alla odds lyckades skapa en underjordisk armé inne i lägret, och smuggla ut information om nazisternas illgärningar till de allierade. Tyvärr lyssnade inte omvärlden förrän det var försent. Journalisten och krigskorrespondenten Jack Fairweather har skrivit en grundlig, skakande och ohyggligt spännande berättelse om mänskligt mod som går utöver det vanliga. Vinnare av Costa Book of the Year 2019.

Här finns titeln:

Loading...

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

214073
Av: Kraus, Otto B
201303
175196
Av: Mazzeo, Tilar J
181646
Av: Mazzeo, Tilar J
202133
Av: Ingdahl, Kazimiera
128816
Av: Bikont, Anna
11255
Av: Szulc, Artur
52495
Av: Vrba, Rudolf
51972
Av: Stahlhammer, Semmy
179532
Av: Loridan-Ivens, Marceline

Om författaren

Loading...

Språk

Taggar