Lilla boken om Stopp! Min kropp! [Elektronisk resurs] / Åsa Karsin ; i samarbete med Hanna Thermaenius.

209754
E-bok:Lilla boken om Stopp! Min kropp! [Elektronisk resurs] / Åsa Karsin ; i samarbete med Hanna Thermaenius.:2020. E-bok Lilla boken om Stopp! Min kropp! [Elektronisk resurs] / Åsa Karsin ; i samarbete med Hanna Thermaenius.
Lilla boken om Stopp! Min kropp! [Elektronisk resurs] / Åsa Karsin ; i samarbete med Hanna Thermaenius.
Av: Karsin, Åsa, 1969-
Utgivningsår: 2020.
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Förlag: Bonnier CarlsenElib [distributör]
Anmärkning:
E-bok.
Titel från e-bok.
Text
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Innehållsbeskrivning
I samarbete med Rädda Barnen har bilderboksskaparen Åsa Karsin gjort en efterlängtad Stopp! Min kropp!-bok riktad direkt till de små barnen. En första bok om integritet, samtycke, att våga att säga stopp samt känna in, lyssna och förstå när någon säger nej. Med kort, tydlig text och uttrycksfulla illustrationer guidar boken genom olika situationer i både hemmet och på förskolan. Hur känns det att bli killad fast man inte vill? Kanske skrattar man ändå fast det inte är roligt? Hur säger man stopp när man inte vill kramas? Och hur känns det om någon vill leka en lek eller göra något som inte känns okej? Då är det viktigt att lära sig att säga: Stopp! Min kropp! Stopp! Min kropp! är väletablerat begrepp som tagits fram av Rädda Barnen, med syftet att stärka barns kroppsliga integritet. Ju tidigare barn blir medvetna om kroppens värde och gränser desto lättare blir det för dem att säga eller visa ja och nej. När vuxna vågar prata med barn om gränssättning och samtycke, rustar vi barnen med styrkan att berätta om någon gör något som de inte gillar. Det lägger också grunden till att förstå och respektera någon annans "nej". För den som vill veta mer om begreppet Stopp! Min kropp! eller prata vidare med barnen så finns stödmaterial och mer information längst bak i boken. Där finns också länkar till lärarhandledning och annat material som är användbart för förskolan./Innehållsbeskrivning från Elib.

Andra titlar av samma författare

176082
Av: Karsin, Åsa
166637
Av: Karsin, Åsa

Liknande titlar

211673
Av: Backberg, Henrik
160140
Av: Eksvärd, Elaine
137122
Av: Holmström, Pirjo
198591
Av: Adolfsson, Taina
200187
Av: Larsson, Camilla
214481
Av: Spencer, Caitlin
151759
Av: Engvall, Caroline
162243
Av: Lytsy, Anna
199516
Av: Walker, Caryn
133117
Av: Wagner, Katia
192418
Av: Harsem, Anne-Britt
213718
Av: Gerami, Natalie
132512
Av: Ekman, Kajsa Ekis

Om författaren

Loading...

Språk

Taggar