Lärarinnans sång [Elektronisk resurs] : roman / Vigdis Hjorth ; översättning: Ninni Holmqvist.

Gå till första sidan   Gå till föregående sida   1 2 Gå till nästa sida   Gå till sista sidan  
207135
E-ljudbok:Lärarinnans sång [Elektronisk resurs] : roman / Vigdis Hjorth ; översättning: Ninni Holmqvist.:2020. E-ljudbok Lärarinnans sång [Elektronisk resurs] : roman / Vigdis Hjorth ; översättning: Ninni Holmqvist.
Lärarinnans sång [Elektronisk resurs] : roman / Vigdis Hjorth ; översättning: Ninni Holmqvist.
Av: Hjorth, Vigdis
Utgivningsår: 2020.
Språk: Svenska
Medietyp: E-ljudbok
Förlag: Natur & KulturElib [distributör]
Anmärkning:
E-ljudbok (strömmande)
Titel från e-ljudbok.
Ljud
Originaltitel: Lærerinnens sang
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Innehållsbeskrivning
Vigdis Hjort är en av Nordens stora samtidsskildrare Dagens Nyheter rasande skickligt Gefle Dagblad Vass och skoningslös samtidsroman om det privilegierade livet. Borås Tidning Lotte Bøk är en medelålders kvinna som är tillfreds med sitt liv. Hon trivs med sitt arbete på Konsthögskolan i Oslo och har ofta fått höra att hon är levande och engagerad i sin lärargärning. Det är konstens oerhörda förmåga att få oss att se världen på nya sätt, att ta ställning och agera annorlunda, som Lotte Bøk vill förmedla till sina studenter. När sistaårsstudenten Tage Bast ber Lotte att medverka i hans konstprojekt tackar hon ja. Han vill undersöka förhållandet mellan liv och undervisning genom att filma några lärare, både i och utanför undervisningssituationen. När Lotte tvingas in i rollen som den som blir betraktad uppstår snart en ny, främmande blick på hennes liv men vems blick är det? Mötena med Tage förändrar henne, och genom honom ser hon sig själv utifrån och börjar tycka att hon framstår som uppblåst och deklamatorisk. Vad är det hon har försökt säga i alla år? Vem har hon blivit? Och vad betyder hennes så kallade engagemang? Lärarinnans sång är ett psykologiskt drama om en kvinna som tvingas till självrannsakan. Hjorth avtäcker med stor precision vad som händer när slöjan dras av och en människa står inför sig själv, utan mask och kanske för första gången utan språk. en fantastisk författare Tidningen Vi [] Så inleds den modiga, lågintensiva och intellektuellt förföriska romanen Lärarinnans sång och läsaren är redan helt fast Västerbottens-kuriren/Innehållsbeskrivning från Elib.

Andra titlar av samma författare

199892
Av: Hjorth, Vigdis
215148
Av: Hjorth, Vigdis

Liknande titlar

168738
Av: Appelqvist, Kristina
206776
Av: Wattin, Danny
181737
Av: Andersson, Lena
180605
Av: Salzberger, Alexander
159104
Av: Dahl, Alva
201767
Av: Alfredsson, Karin
208579
Av: Ekblad, Stina
171316
Av: Rockbäck, Johan
176209
Av: Thors Rudvall, Eva
168380
Av: Holst, Christoffer
145185
Av: Oscar K
174037
Av: Rockbäck, Johan
190416
Av: Lundberg Hahn, Kerstin
219729
Av: Beischer, Sara

Om författaren

Loading...

Språk

Taggar