Änkan som vägrade dö [Elektronisk resurs] / Shirshendu Mukhopadhyay ; översättning av Mikael Fant.

206281
E-bok:Änkan som vägrade dö [Elektronisk resurs] / Shirshendu Mukhopadhyay ; översättning av Mikael Fant.:2020. E-bok Änkan som vägrade dö [Elektronisk resurs] / Shirshendu Mukhopadhyay ; översättning av Mikael Fant.
Änkan som vägrade dö [Elektronisk resurs] / Shirshendu Mukhopadhyay ; översättning av Mikael Fant.
Av: Mukhopādhyāẏa, Śīrshendu
Utgivningsår: 2020.
Språk: Svenska
Medietyp: E-bok
Förlag: Piratförlaget
Anmärkning:
Orig:s titel i publikationen: Goynar baksho.
Översättning från den engelska utgåvan med titeln: The aunt who wouldn't die.
E-bok.
Originaltitel: Gaẏanāra bāksa
Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Markerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Innehållsbeskrivning
En underhållande släktsaga från en annan del av världen Somlata är ung när hon gifter in sig i en fin bengalisk familj. Hela släkten Mitra bor tillsammans i ett stort vackert hus, och för att upprätthålla den lyxiga standarden säljer de av sitt guld och sina ägodelar en efter en. När den bitska matriarken Pishima plötsligt dör är Somlata den som hittar henne. På något märkligt vis verkar den döda tala till henne och berätta i förtroende var hennes smyckeskrin finns gömt. Hon kräver också att Somlata ska gömma guldet för resten av släkten. Och trots att Pishima är död är det som om hon ändå fortsätter styra släkten från andra sidan. Hemligheter kommer upp till ytan, festmåltider blir på oväntade sätt förstörda, inget går familjens väg. Och när de nästan har blivit utblottade är det upp till Somlata att lösa allt. Änkan som vägrade dö är en underhållande berättelse om tre generationer kvinnor i familjen Mitra, ett smyckeskrin och en släkt på ruinens brant. Shirshendu Mukhopadhyay föddes i nuvarande Bangladesh och har varit verksam som lärare, journalist och författare. Änkan som vägrade dö skrevs ursprungligen på bengali och är numera en omtyckt klassiker i hemlandet. Boken har också filmatiserats. [Elib].

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

209512
Av: Rudberg, Denise
190906
Av: Widmark, Martin
183659
Av: Widmark, Martin
185379
Av: Hedlund, Helena
205285
Av: Rudberg, Denise
203898
Av: Läckberg, Camilla
153530
Av: Lund-Isaksson, Helena
205666
135148
Av: Hellström, Agnes
210120
Av: Rudberg, Denise
170602
131370
Av: Mendel Westberg, Malin
175190
Av: Bassani, Giorgio

Om författaren

Loading...

Språk

Taggar