En vårmorgon [Elektronisk resurs] / Ida Fink ; översättning av Emi-Simone Zawall.

202046
E-ljudbok:En vårmorgon [Elektronisk resurs] / Ida Fink ; översättning av Emi-Simone Zawall.:2020. E-ljudbok En vårmorgon [Elektronisk resurs] / Ida Fink ; översättning av Emi-Simone Zawall.
En vårmorgon [Elektronisk resurs] / Ida Fink ; översättning av Emi-Simone Zawall.
Av: Fink, Ida
Utgivningsår: 2020.
Språk: Svenska
Medietyp: E-ljudbok
Förlag: NovellixElib [distributör]
Anmärkning:
E-ljudbok (strömmande)
Titel från e-ljudbok.
Ljud
Originaltitel: Wiosenny poranek
Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna Omarkerad betygsstjärna
Fler utgåvor/delar:
Innehållsbeskrivning
En vårmorgon följer de sista, ångestfyllda timmarna i livet för en judisk familj i andra världskrigets Polen. Direkt och drabbande skildrar Ida Fink en desperat fars fruktlösa försök att rädda sitt barns liv, i en oseende omgivning som inte längre bär några spår av medmänsklighet. De gick mot tågstationen genom staden som blivit rensköljd av nattens regn och det var tyst och stilla som vilken söndagsmorgon som helst. De gick tysta, redan berövade på allt mänskligt, till och med deras förtvivlan hade tystnat. Folkmassans ansikten var liksom täckta av dödsmasker, stelnade och stumma. Mannen med hustrun och barnet gick längs vägkanten, nedanför trottoaren. Han höll den lilla i sina armar. Barnet sa inget, lindade armarna om hans hals, tittade sig omkring klarögt och allvarligt. Mannen och hans hustru talade inte längre med varandra. Det sista de sa till varandra hade de sagt strax innan SS-männen sparkat in dörrarna./Innehållsbeskrivning från Elib.

Andra titlar av samma författare

Liknande titlar

214923
Av: Kraus, Otto B
202045
Av: Korn, Rachel
202047
Av: Appelfeld, Aharon
173383
Av: Wattin, Danny
191619
Av: Morris, Heather
202377
200280
Av: Loridan-Ivens, Marceline
222039
Av: Pressburger, Gertrude
189378
Av: Kelly, Martha Hall
204200
Av: Morris, Heather
217207
Av: Lagercrantz, Rose

Om författaren

Loading...

Språk

Sök vidare

Taggar