Meröppet

Meröppet

Filialbibliotek i Harlösa och Marieholm är meröppna. Meröppet innebär att biblioteket är tillgängligt för besökare under tider när det inte finns personal på plats. Detta utöver de vanliga öppettiderna.

Det betyder att du har möjlighet att besöka biblioteket på tider som passar dig. Vår långsiktiga plan är att alla bibliotek i kommunen ska vara meröppna.

Hur fungerar meröppet?

Du som är över 18 år kan registrera sig som meröppetanvändare. Det gör du på ditt bibliotek under bemannad öppettid. Glöm inte ta med legitimation!

Som meröppet-användare får du gärna ta med dig familj och vänner, men det är du som ansvarar för personer i ditt sällskap.

Du får inte lov att släppa in personer utan att du är med, varken obekanta eller bekanta. Du får inte heller låna ut din tagg eller bibliotekskort.

När är det meröppet?

Biblioteket har speciella öppettider för meröppet. Ibland kan biblioteket vara stängt på grund av t.ex. evenemang, kolla med biblioteket i fråga för avvikande öppettider.
 

Öppettider i Marieholm:

Meröppet:                                                         

Måndag-Fredag            13.00-22.00                            

Lördag-Söndag             8.00-22.00                             

Öppet med bemanning:

Måndag                       15.00-19.00

Onsdag                        15.00-18.30

Fredag                         10.00-13.00

 

Öppettider i Harlösa:

Meröppet:                                                         

Måndag-Söndag           6.00-22.00                                       

Öppet med bemanning:  

Tisdag                        15.00-19.00

Torsdag                      11.00-13.00 och 15.00-19.00

 

Hur kommer jag in och ut från biblioteket?

Marieholm

Vid ytterdörren till biblioteket sitter en kortläsare där du använder din tagg för att öppna dörren.

Du kommer därefter in i slussen och på nästa dörr använder du tagg med kod och ditt lånekort för att komma in i lokalen.

Det finns ett högtalarsystem som varnar i god tid innan biblioteket stänger, och larmet kopplas på automatiskt några minuter efter stängning. Se till att dörren slår igen efter dig när du går.

Harlösa

Vid ytterdörren till biblioteket sitter en kortläsare där du använder ditt lånekort och din pinkod för att komma in i biblioteket.

Det finns ett högtalarsystem som varnar i god tid innan biblioteket stänger, och larmet kopplas på automatiskt några minuter efter stängning. Se till att dörren slår igen efter dig när du går.

Vad kan jag göra på biblioteket under meröppet?

Du kan låna och återlämna i automaterna. Läs på skärmen hur man gör. Material som inte går att återlämna lägger du i reservationslådan. Tänk på att visst material bara är tillgängligt under bemannade öppettider.

Du kan hämta reservationer. De står sorterade på löpnummer på en särskild reservationshylla. Löpnumret står i meddelandet som du har fått från biblioteket. Du lånar som vanligt dina reservationer i automaten. Fjärrlån kan endast hämtas då biblioteket är bemannat.

Du kan använda datorer och bibliotekets trådlösa internet. På vissa bibliotek kan du använda kopiator, men det är tyvärr inte möjligt att skriva ut. Du kan läsa tidningar, studera, umgås eller annat, så länge du visar hänsyn till dina medbesökare och plockar undan efter dig.

Du kan inte få hjälp av personalen under meröppet

Meröppet bygger på att du klarar dina ärenden själv. Det kan finnas personal på biblioteket, men de är då upptagna med andra arbetsuppgifter.

Om du behöver hjälp av personal är du välkommen till biblioteket under bemannade öppettider.

Språk