Biblioteksinformation på svenska

Välkommen till biblioteken i Eslövs kommun!  


Biblioteket är öppet för alla och det är gratis att låna böcker, ljud- eller talböcker, tidningar och tidskrifter. Du har även tillgång till datorer med Internetuppkoppling. Böcker på olika språk och en tidningsdatabas hittar du också här. Om det är något du saknar på biblioteket, så kan du lämna inköpsförslag eller så kan vi låna in det vi inte har från andra bibliotek.
 
Biblioteket — en mötesplats
Biblioteket fungerar som mötesplats och kulturcentrum. Här arrangeras kulturella möten, föreläsningar och författarbesök. Biblioteks personalen kan hjälpa dig med att hitta svar på de flesta frågor.
 
För den som inte kan ta sig till biblioteket
För den som inte själv kan komma till biblioteket finns en speciell service, "Boken kommer". Det innebär att bibliotekspersonal lämnar och hämtar böcker hemma hos sjuka och rörelsehindrade personer.
 
För barn

För barn finns allt från pekböcker för de allra minsta till böcker för tonåringar och mycket att lyssna på. Varje vecka har vi sagostunder och ibland arrangeras barnteater och olika evenemang på skolloven. För att veta vad som händer för barn i kommunen finns ett månadsblad med information som går att hämta på biblioteket eller läsa på vår hemsida.
 
Filialbibliotek i byarna
Förutom stadsbiblioteket finns det filialbibliotek i Flyinge, Harlösa Löberöd, Marieholm och Stehag.