Frågor och svar

Frågor och svar

Så länge de skärpta restriktionerna i region Skåne gäller kommer dina besök på biblioteket inte kunna se ut som vanligt. Här finns svaren på frågor du kan ha kring hur biblioteksverksamheten kommer att fungera under denna tid.

Hittar du inte svaret på din fråga här kan du alltid kontakta oss på telefon 0413-626 00, via e-post stadsbiblioteket@eslov.se eller höra av dig direkt till din lokala filial.

 

Hur länge kommer biblioteket fungera så här?

Så länge som de skärpta restriktionerna gäller. 

Kan jag fortfarande beställa böcker som ni lägger ut utanför biblioteket?

Nej, den möjligheten kommer att försvinna. Men om du reserverar böcker hemifrån och sedan kommer in och lånar dem i utlåningsautomaterna så kan du göra ditt besök snabbt och säkert.

Kommer hemleveranserna fortsätta?

Ja, du kan fortfarande beställa böcker för hemleverans. Läs mer här..

Kan jag sitta och studera på biblioteket?

Nej, för tillfället är det korta besök som gäller så att så många som möjligt har en möjlighet att komma in till biblioteket.

Kan jag få hjälp med att hitta böcker?

Ja, men i så fall får du vänta vid informationsdisken under tiden vi hämtar böckerna åt dig, så att vi kan hålla avstånd.

Kan jag få hjälp med datorärenden?

Nej, för tillfället kan vi inte erbjuda någon hjälp vid datorerna på grund av att vi måste hålla avstånd mellan varandra.

Vad händer om jag inte kan lämna tillbaka mina böcker i tid?

Om du får böcker hemkörda och även återlämnar dem genom att vi kommer och hämtar dem kommer du inte att få några övertidsavgifter, även om det senaste återlämningsdatumet har passerat. I andra fall fungerar övertidsavgifterna som vanligt men du kan alltid låna om böckerna du har hemma via vår hemsida eller genom att kontakta oss via e-post eller telefon.

Hur kommer det se ut på mitt lokala filialbibliotek?

Varje filial kommer att anpassa sitt arbete efter sina lokala förutsättningar. Kontakta din närmaste filial för att få mer information.

 

Språk