Frågor och svar

Frågor och svar

Så länge de skärpta restriktionerna i region Skåne gäller kan du inte besöka biblioteket som vanligt. Här finns svaren på frågor du kan ha kring hur biblioteksverksamheten kommer att fungera under denna tid.

Hittar du inte svaret på din fråga här kan du alltid kontakta oss på telefon 0413-626 00, via e-post stadsbiblioteket@eslov.se eller höra av dig direkt till din lokala filial.

 

Hur länge kommer biblioteket fungera så här?

Så länge som de skärpta restriktionerna gäller. Det är i första hand till den 29 mars men det kan komma att förlängas.

Kan jag fortfarande låna och lämna tillbaka böcker?

Ja, under bibliotekets ordinarie öppettider finns det lådor för återlämning utanför biblioteket. Du lånar böcker genom att höra av dig till oss och välja om du vill ha böckerna levererade hem till dig eller hämta dem utanför biblioteket.

Vad händer om jag inte kan lämna tillbaka mina böcker i tid?

Om du får böcker hemkörda och även återlämnar dem genom att vi kommer och hämtar dem kommer du inte att få några övertidsavgifter, även om det senaste återlämningsdatumet har passerat. I andra fall fungerar övertidsavgifterna som vanligt men du kan alltid låna om böckerna du har hemma via vår hemsida eller genom att kontakta oss via e-post eller telefon.

Är det riskabelt att lämna mina återlämnade böcker i lådan utanför?

Nej, om du mot förmodan skulle märka att en bok som du lämnat i lådan forfarande står som utlånad till dig så hör av dig till oss så tar vi bort lånet.

Eventuella kostnader för försvunna böcker står vi för.

Hur kommer det se ut på mitt lokala filialbibliotek?

Varje filial kommer att anpassa sitt arbete efter sina lokala förutsättningar. Kontakta din närmaste filial för att få mer information.

Kan jag komma och läsa tidningen?

På stadsbiblioteket kan du höra av dig och boka en tid då du blir insläppt och får använda tidningsrummet i 20 minuter.

Hur gör jag för att skaffa ett lånekort?

För att skaffa ett lånekort fyller du i dina uppgifter här: Skaffa lånekort

När du har gjort det hör du av dig till biblioteket och bestämmer en tid när du blir insläppt så ordnar vi ett lånekort. De behöver kunna uppvisa en giltig form att id för att kunna få ditt lånekort.

Kan jag fortfarande beställa fjärrlån?

Ja, men du kan inte komma till biblioteket för att få hjälp med din beställning. Istället kan du antingen beställa från Libris, den nationella bibliotekskatalogen, eller via formuläret på vår hemsida. Här kan du skapa ett låntagarkonto i Libris så att du kan beställa böcker därifrån: Libris låntagarkonto

När du har fått ett meddelande om att dina böcker har kommit hör du av dig till biblioteket och bestämmer en tid när du vill komma och hämta dem eller få dem hemskickade.

Hur gör jag om jag behöver hjälp med att skapa ett Legimuskonto?

Kontakta oss så bokar vi in en tid när du kan komma till biblioteket så skapar vi ett Legimuskonto åt er.

Språk