Avhämtning

Avhämtning av böcker

Nu kan du låna böcker och andra medier och sedan hämta dem utanför biblioteket så länge de skärpta restriktionerna i region Skåne gäller.

Beslutet är en försiktighetsåtgärd för att begränsa risken för smittspridning och skydda dem som är extra utsatta men på samma gång kunna erbjuda en service som många kan ta del av.

Hur avhämtning av böcker fungerar på filialerna ser lite olika ut så kontakta din lokala filial för mer information.

Så här lånar du böcker för avhämtning

För att låna böcker, ljudböcker, filmer och liknande, kontaktar du Eslövs stadsbibliotek på telefon 0413-626 00 eller via e-post stadsbiblioteket@eslov.se eller hör av dig till din lokala filial.

Tänk på att det kan vara högt tryck på vår telefon och e-post, speciellt på förmiddagarna, så det kan ta lite tid innan vi hinner se och svara på din förfrågan.

Bibliotekspersonalen plockar ihop de önskade medierna och lånar ut dem på ditt lånekort. Du kan antingen be om specifika titlar, om böcker du ha reserverat eller be oss plocka ihop böcker inom en viss genre eller tema.

På stadsbiblioteket ebjuder vi en överraskningspåse för barn och barnfamiljer, med ungefär tio bilderböcker och pekböcker och ett roligt pyssel. Även här kan du bestämma om vi ska plocka ihop en blandning av böcker eller om du vill ha medier på ett specifikt tema.

Notera att du kommer att behöva uppge ditt lånekortsnummer för att vi ska kunna låna ut böcker till dig. Har du inte har tillgång till ditt lånekortsnummer så kan du ringa oss så hjälper vi dig. 

Avhämtning av bokpåsar på stadsbiblioteket

1. Kom  överens med bibliotekspersonalen om vilken tid bokpåsen ska hämtas. Du får då ett löpnummer som du ska komma ihåg.
 

2. På den utsatta tiden står påsen med böcker, utlånade och klara, på ett bord utanför dörren på sidan av biblioteket (mot repslagargatan). 

Bokpåsen är märkt med det löpnummer du fick när du beställde böckerna.

Återlämning

Utanför bibliotekets huvudentré och där du hämtar böcker du beställt finns lådor där du lägger böcker du vill lämna tillbaka.

Pesonalen tömmer dessa lådor flera gånger per dag.

Språk