Information om RådRum i Eslöv / معلومات عن رودروم/غرفة النصيحة أيسلوف ي ف

 

På grund av spridningen av coronaviruset tar RådRums vanliga besöksverksamhet en paus. När situationen är stabil igen kommer RådRum vara öppet med de vanliga öppettiderna. Under tiden kan du kontakta oss och få hjälp med dina frågor på två sätt.

Mail eller whatsapp

Du kan när som helst skicka mail till radrum.eslov@gmail.com eller ett meddelande till whatsapp (telefonnummer 070 410 03 48)

Du kan skriva på svenska, engelska eller arabiska. Vi svarar på mejl eller whatsapp varje dag måndag-torsdag Du kan till exempel bifoga ett dokument eller skicka en länk som du vill fråga om.

Telefonsamtal

På våra öppettider kan du nå oss via telefon:

Nihal Ragab (070 410 03 48). Frågor på svenska, engelska och arabiska.

Tillgänglig tisdagar kl 10.00-14.00 och torsdagar kl.15.00-17.00

Vill du prata på telefon på ett annat språk än svenska, engelska eller arabiska?

Du kan när som helst skicka mail till radrum.eslov@gmail.com eller ett meddelande till whatsapp (telefonnummer 070 410 03 48) och ange ditt språk och telefonnummer så kommer en rådgivare att ringa upp dig.

 

RådRum har öppet på tisdagar mellan kl. 10-13 och på torsdagar 16-18.

På RådRum finns personer som kan hjälpa dig som behöver stöd och råd i kontakten med samhället. Det kan handla om att du fått ett brev du inte förstår eller att du behöver hjälp med att fylla i en blankett. Alla rådgivare arbetar frivilligt och du betalar inget för ditt besök. Eftersom RådRum inte är en myndighet kan de inte ändra, skynda på eller påverka beslut till exempel i ett asylärende.

Ditt besök är konfidentiellt. Det betyder att de inte berättar för någon annan vad du har sagt till dem. På RådRum finns personer med många olika bakgrunder vilket betyder att de kan ge hjälp på flera olika språk.

 

Information på andra språk

 

Så här sammanfattas nyttan med och effekterna av RådRum:

Rättigheter: ökade möjligheter att ta tillvara sina rättigheter i lika stor utsträckning som resten av befolkningen.

Inkludering: möjlighet till språkträning, tillgång till ett socialt sammanhang, ökad kulturförståelse, ett stärkt personligt nätverk och personlig utveckling.

Etablering: ökade möjligheter att etablera sig på arbetsmarknaden, tillgång till värdefulla nätverk och möjlighet att bidra till samhället genom ideellt engagemang.

Språk