196072
eBook:Distraherad [Elektronisk resurs] : hjärnan, skärmen och krafterna bakom.:2019. eBook Distraherad [Elektronisk resurs] : hjärnan, skärmen och krafterna bakom.
Cover
Author: Bergman Nutley, Sissela, 1981-
Publication year: 2019.
Language: Swedish
Media class: eBook
Publisher: Natur & Kultur
Notes:
E-bok.
Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Selected rating Provide rating Provide rating Provide rating
Description:
Vi kollar telefonen 150 gånger om dagen, bråkar med våra barn om skärmtid, känner oss nere om vi inte får många likes och bränner ut oss som aldrig förr. Men vi kommunicerar också med människor i världens alla vrår, suddar ut gränser mellan lek och lärande och får skräddarsydda automatiserade rekommendationer för just vårt pensionssparande. I en samtid där digitala tjänster tävlar om din uppmärksamhet ställs högre krav än någonsin på din hjärnas förmåga att hålla dig till planen, hämma dina impulser och inte bli distraherad eller utbränd på vägen. Distraherad är boken som ger dig insikter om hjärnans grundläggande förutsättningar, våra möjligheter att multi-taska och knepen som de digitala tjänsterna använder för att hålla oss kvar vid skärmen. Här sammanfattas forskningen bakom tonårshjärnans biologiska sårbarheter och hur vi kan förebygga den eskalerande utvecklingen av psykisk ohälsa hos unga. Vilken roll spelar ungas skärmtid på deras mentala mående och vad händer när användandet går överstyr? För att inte hamna i ett hamsterhjul där vi följsamt klickar oss igenom dagarna utan att sen veta var tiden tagit vägen, behöver vi återta kontrollen över våra vanor och därmed vårt mentala mående Med kunskap om våra grundförutsättningar kan vi utforska vad som är den mänskliga hjärnans usp och hur vi bäst interagerar med digital teknik för att uppnå största möjliga nytta. Risken är annars att vi lägger tid och energi på fel saker, på människans mentala välmåendes bekostnad. [Elib].

Other titles by the author

Similar titles

187185
Author: Gospic, Katarina
133343
Author: Fexeus, Henrik
135144
Author: Hallinan, Joseph T
132180
Author: Ribbing, Mattias
136364
Author: Jacquemot, Nicolas
136394
Author: Ulaner, Maria
131981
Author: Söderberg, Jana
133012
Author: Simonson, Nisse
137074
Author: Fexeus, Henrik
132325
Author: Blackmore, Susan
132774
Author: Thomassen
136791
Author: Wejlid, Gabriella
137654
Author: Eksvärd, Elaine

Webservice client

Loading...

Language

Tags